Svi odjeli Varaždinske knjižnice sudjeluju u 3. Noći knjige

Objavljeno: 18.04.2014. 10:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Treća Noć knjige održat će se u Hrvatskoj iduće srijede, 23. travnja. Za sudjelovanje u manifestaciji kojom se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava 368 sudionika je prijavilo 695 programa i 190 akcija. Među njima je i Gradska knjižnica i čitaonica Metel Ožegović iz Varaždina.

- Ovogodišnji program pripremili smo za sve generacije, a održat će se u srijedu na svim odjelima - najavio je ravnatelj Knjižnice Mario Šoštarić.

Dodao je kako program počinje u vili Bedeković na Dječjem odjelu na kojem će u sklopu Matineje ovogodišnje manifestacije biti predstavljena knjiga Čemu služe stvari? autorice Ivane Kranželić uz čitanje stihova i likovnu radionicu, a program namijenjen najmlađim korisnicima varaždinske knjižnice počinje u 16.30 sati. Već od 18 sati u Ogranku Banfica u ulici Nikole Tesle počinje program koji će razveseliti sve korisnike tog Odjela koji tijekom godine igraju šah u knjižnici. Naime, program počinje otvorenjem izložbe knjiga o šahu, ali i turnirom u kojem će najbolji šahisti za nagradu dobiti - knjige!

- Na Odjelu za odrasle u studijskoj čitaonici priređujemo predstavljanje prve knjige autorice Iris Tarbuk - rekao je Šoštarić i dodao kako je knjiga objavljena prošle godine te da je promocija u Zagrebu privukla brojnu publiku.

Uz duhovnu savjetnicu i soul readericu, koja se u Hrvatsku iz Izraela doselila prije dvadeset godina, knjigu Srodne duše: Kako naći i zadržati pravu ljubav predstavit će i njen urednik Mladen Gerovac. Predstavljanje počinje u 19 sati. U isto vrijeme počinje i zanimljiv program na Odjelu za mlade u vili Bedeković. Program počinje otvorenjem izložbe fotografija pod naslovom Čajne kronike, a riječ je o fotografijama Ive i Željke Tkalec s istoimenog bloga.

Nakon toga sestre Tkalec priređuju Pričljivu čajanku na kojoj će sudjelovati i šest članova literarne grupe LIT Prve gimnazije, a Lana Bubaš, Ivana Bukal, Katarina Kovačićek, Ivana Pintarić, Filip Rutić i Ema Tretinjak čitat će kratke priče uz čaj i čajne kolačiće.

Osim njih priče i stihove će čitati i mladi varaždinski autori Ivana Dvorski Lacković, Nikola Leskovar i Josip Špicar.

Ulaz na sve programe je slobodan i svi su dobrodošli, poziv je svih djelatnika varaždinske Knjižnice.

Više pročitajte u Tjedniku eVaraždin

Komentari