Traju prijave za 54. festival hrvatskih kazališnih amatera

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 14.01.2014. 07:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Hrvatski sabor kulture objavio je poziv za 54. festival hrvatskih kazališnih amatera (54. FHKA) koji će u svibnju ove godine biti održan u Vodicama i Slavonskom Brodu.

Amaterska kazališta i kazališne udruge/sekcije pozvani su da do 20. siječnja 2014. pošalju svoje prijave te sudjelovanjem u selekciji izbore nastup na 54. FHKA-u.

54. festival hrvatskih kazališnih amatera prezentirat će najuspješnije kazališne družine/sekcije koje će eminentni hrvatski kazališni stručnjaci odabrati na županijskim smotrama ili pojedinačnim selektiranjima tijekom ožujka i travnja 2014.

Festival će pratiti stručno Prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od vrsnih kazališnih znalaca (teatrologa, glumaca, redatelja, kazališnih kritičara), koji će najboljim kazališnim skupinama dodijeliti sljedeće nagrade: nagradu za najbolju predstavu Festivala, nagradu za najbolju režiju, nagradu za najbolji dramski tekst ili prilagodbu, nagradu za najbolju glavnu mušku i žensku ulogu, nagradu za najbolju sporednu mušku i žensku ulogu, nagradu za njegovanje kulturne baštine i nagradu za inventivnost.

Kazališne družine/sekcije i amaterska kazališta koji nisu članovi Hrvatskog sabora kulture trebaju se prije sudjelovanja na županijskim smotrama ili pojedinačnim selektiranjima učlaniti u Hrvatski sabor kulture.

Detaljnije informacije o prijavama te Pravila 54. FHKA i prijavnica dostupni su na web stranici Hrvatskoga sabora kulture.

Komentari