U Gornjem Ladanju vratili se "U neko prošlo vrijeme"

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 01.04.2015. 09:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Općina Vinica

U Vatrogasnom domu Gornje Ladanje, održana je manifestacija „U neko prošlo vrijeme“ koju su organizirali Općina Vinica i Čuvarice starinskih običaja Gornje Ladanje...

Uz  izložbu rukotvorina i slika iz tog vremena , voditeljica manifestacije  i predstavnica Čuvarica starinskih običaja Đurđica Zrinski zajedno s ostalim članicama,  posjetitelje su zaista odvele u prošlo vrijeme, podsjetivši ih na djelovanje prve škole u Banjskim Dvorima.

Osim Čuvarica starinskih običaja Gornje Ladanje, na manifestaciji su  s prigodnim programom sudjelovali i učenici PŠ Gornje Ladanje i OŠ Vinica, Učenička zadruga „Vrčeki“, vinički pjesnik Ivica Bek i nekadašnje učiteljice PŠ Gornje Ladanje Anica Vincek i Josipa Balent.

Događaju su nazočili zamjenica načelnika Općine Vinica Mirjana Jambriško i načelnik Marijan Kostanjevac te ravnatelj škole Nenad Mesek.

Čuvarice starinskih običaja Ladanje Gornje za sve prisutne pripremile su  domaće kolalače, a  da je bilo zanimljivo potvrđuje velik broj posjetitelja svih dobnih uzrasta koji su uživali,  neki prisjećajući se, a neki upoznajući dio prošlosti iz našeg kraja.  

Načelnik Općine u svojem obraćanju zahvalio je organizatorima na ovakvoj manifestaciji koja ima veliki značaj u očuvanju tradicije, ali i samog školstva na području Općine Vinica koje datira još  iz 1638. godine.

Komentari