U Ivancu otvorena fotografska izložba "Zagorski kraj" Branka Težaka

galerija-images/branko tezak izlozba

Objavljeno: 04.03.2015. 13:10

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Jučer je u ivanečkoj gradskoj knjižnici i čitaonici Gustav Krklec otvorena izložba fotografija Branka Težaka, jednog od najpoznatijih i najnagrađivanijih fotografa s ovog područja. 

Izloženo je 16 fotografija na kojima se nalaze sačuvani trenuci brojnih lokalnih običaja od kojih možemo izdvojiti seoske igre, vuzemnice, proštenja, fašnik te stari običaj "ezdenje".

Pred velikim brojem posjetitelja izložbu je otvorio dr. sc. Eduard Kušen prisjećajući se vremena i okolnosti kada su nastale pojedine fotografije. Naravno, nisu izostale niti brojne pohvale na račun dugogodišnjeg Težakovog rada oko promocije kulture i tradicije šireg ivanečkog kraja. 

Za glazbeni dio pobrinuo se oktet "Adagio", a nakon što je izložba otvorena, posjetitelji su bili pozvani na razgledavanje izloženih fotografija uz prigodnu zakusku i druženje.  

Zamoljen da kaže koju riječ o svojoj izložbi Branko Težak je u šali izjavio - Fotografija je kao vic. Ako ga morate objašnjavati, znate da nije dobar.

Podsjetimo, Branko Težak fotografijom se počeo baviti već u šestom razredu osnovne škole, a izlaže od 1978. godine. Dobitnik je mnogih nagrada za fotografiju, 2009. nagrađen je plaketom Grada Ivanca za izniman doprinos ivanečkoj fotografskoj tradiciji i pronošenju imena Ivanca diljem svijeta, a 2010. godine izdao je i knjigu s 80 crno-bijelih fotografija pod nazivom „Fotografija“.

 {gallery}branko tezak izlozba{/gallery}

 

Komentari