Vanima opet ima najveći broj filmova na državnoj reviji djece

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 18.07.2013. 11:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: -

U Filmsko-kreativnom studiju Vanima u tijeku je 9. radionica animiranog filma koja je ove godine specifična po tome što se radi na čak dvije teme.

Tako je jedan film posvećen 140. obljetnici zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždina u čijoj proslavi sudjeluje i Vanima, a drugi je dio svjetskog projekta AWG-a (ASIFA Workshop Grpup) koji se ove godine radi na temu Boje.

Članovi AWG-a su voditelji grupa i radionica za animirani film iz cijelog svijeta koji svake godine rade s djecom film na zadanu temu.

Cijeli film ima premijeru na jednom od prestižnih svjetskih festivala animacije poput Hiroshime, Annecyja ili Monstre (Lisabon).

Premijera Vanimatori su odabrali žutu boju, a kako izgleda njihov žuti film, onaj o kazalištu, ali i cjelogodišnja najnovija produkcija Vanime premijerno možete pogledati 26. srpnja u 18 sati u Kinu Galerija.

Spomenimo i to da će cijeli film Boje svjetsku premijeru imati na 5. Vafi festivalu. A da se svakako isplati doći pogledati što Vanima radi, potvrđuje i vijest koja je stigla iz Hrvatskog filmskog saveza, organizatora državnih filmskih revija za djecu i mlade – od 18 Vaniminih dječjih filmova njih 10 ušlo je u službenu konkurenciju 51. revije hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece koja će se ove godine održati u Kutini.

Od 190 prijavljenih filmova, u konkurenciju je ušlo samo njih 70, pa tako filmovi Vanime čine sedminu programa, što je ujedno i najbolji rezultat nekog kluba ove godine. Na filmsku reviju mladeži prošao je animirani film Karle Skok.

Komentari