Varaždin: Održana 17. Smotra glazbenog stvaralaštva djece i mladeži

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 25.03.2015. 21:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska županija

Izvor: galerija-images/smotra

U Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK održana je 17. Smotra glazbenog stvaralaštva djece i mladeži Varaždinske županije...

Nastupilo je 10 pjevačkih zborova u natjecateljskom, te tri pjevačka zbora i 5 vokalno-instrumentalnih ansambala u revijalnom dijelu.

U organizaciji Varaždinske županije i Glazbene škole u Varaždinu, na ovogodišnjoj Smotri nastupilo je oko tristotinjak učenika mlađeg i starijeg uzrasta iz osnovnih škola. Smotru je pratio zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić.

U ovoj prigodi istaknuo je kako poanta današnje Smotre nije samo pjesma i glazba, već timski rad i učenje o životu.

Moramo svi zajedno zahvaliti mentoricama i mentorima jer to su ljudi koji svoje slobodno vrijeme i stručna znanja odvajaju kako bi uglazbili zbor i učinili ga boljim u glazbenom i odgojnom smislu. Već 17 godina Varaždinska županija organizira smotru na županijskoj razini, a tradicija se nastavlja i u organiziranju državnih glazbenih svečanosti koje će se ove godine održati 7. i 8. svibnja u Varaždinu i siguran sam kako će oni koji se danas kvalificiraju imati što za reći na državnom natjecanju - poručio je zamjenik župana Alen Kišić, koji je i otvorio 17. Smotru glazbenog stvaralaštva djece i mladeži Varaždinske županije.

Nakon koncerata zborova po kategorijama, Prosudbeno je povjerenstvo odlučilo kako nagrade u A kategoriji osvajaju Pjevački zbor mlađeg uzrasta iz Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec za prvo mjesto, OŠ Šemovec drugo i Pjevački zbor I. Osnovne škole Varaždin za treće mjesto.

U B kategoriji najboljima su proglašeni Pjevački zborovi starijeg uzrasta OŠ Petrijanec i OŠ Vinica.
{gallery}smotra{/gallery}

Komentari