Varaždinski bend Acoustic Youngsters priželjkuje pobjedu u finalu Imagine festivala

Objavljeno: 25.11.2015. 17:01

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 12:28

Foto: Acoustic Youngsters

Pobjedom na predselekcijskom dijelu Imagine festivala varaždinski Acoustic Youngsters band je osigurao nastup na državnom finalu koje će se održati 5. prosinca na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, na kojem će se borit protiv sedam drugih izvođača iz cijele Hrvatske...

Acoustic Youngsters je mladi perspektivni band koji dolazi iz Varaždina, a kreirali su ga Predrag Peharda(glavni vokal) i Jasenko Lončar(bas gitara, gitara) još 2013. godine, doznajemo od Marijana Šuplike, za kojeg mladi glazbenici kažu da je spiritus movens njihovog benda.

- U sastav ulaze u kolovozu ove godine još Lovro Vujnovac (gitara) i Lovro Sabol(violina, prateći vokal) zbog potrebe sviranja na Špancirfestu. Potom im se u listopadu pridružio i Karlo Biškup (cajon, bubnjevi), što čini puni sastav benda sa kojim su pobijedili na predselekcijskom natjecanju Imagine festivala u Varaždinu, koji je održan 14. studenoga u caffe baru Elephant – ističe Šuplika.

Band za sada nema svojih autorskih dijela te svira obrade što starih tako i novijih rock hitova (Bon Jovi - Wanted Dead Or Alive, Franz Ferdinand - Take Me Out, Imagine Dragons - Radioactive) praćenih zvucima akustičnih gitara, cajona i violine.

Pobjedom na predselekcijskom dijelu Imagine festivala naš bend je osigurao nastup na državnom finalu koje ce se održati 5. prosinca na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, naglasio je Predrag Peharda.

- U finalu ćemo se borit protiv sedam drugih izvođača iz cijele Hrvatske. To je za nas veliki izazov jer nastupamo pred dosad najbrojnijom publikom. Priželjkujemo pobjedu ali što je još važnije, želimo se predstaviti u najboljem mogućem izdanju na tako velikom događaju kao što je Imagine Festival u Zagrebu – rekao je Peharda.

Dodao je da bi im se time otvorile mnoge nove mogućnosti za live svirke, a i jednog dana snimanje svoga autorskog albuma.

Inače, pobjednici finalnog nastupa će se također natjecati na međunarodnom festivalu IMAGINE 2016, u Zagrebu(Hrvatska), a ostale nagrade su gostovanja na festivalima Imagine Belgium u Briselu, Imagine Sweden u Švedskoj, Imagine France u Francuskoj, na Parkfestu u Novigradu i još niz vrijednih nagrada koje osiguravaju sponzori.

Komentari