Evo detalja

Varaždinski književnici Denis i Anita Peričić osvojili drugu nagradu na natječaju 'Moje drago serce'

Objavljeno: 17.10.2023. 20:33

Zadnja izmjena: 17.10.2023. 20:33

Foto: Denis Peričić

Dodijeljene su Nagrade 'Stjepko Težak' autorima najboljih kratkih ljubavnih priča na završnoj svečanosti 9. Međunarodnog natječaja 'Moje drago serce' u Zavičanom muzeju Ozalj. Drugu nagradu dobili su Denis Peričić i Anita Peričić iz Varaždina za priču pod nazivom 'Kiosk'

Natječaj „Moje drago serce“ organiziraju Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju. Time su samo tijekom ove godine varaždinski suautori (i supružnici) Denis i Anita Peričić zajednički dobili čak šest nagrada za priče. Nagrađeni su, između ostalog, na Međunarodnom natječaju 'Marko Martinović Car' iz Viteza i na 24. Natječaju 'Zlatko Tomičić' Književnog kruga Karlovac.

Samostalno je Denis Peričić osvojio prvu nagradu na Natječaju „Na tragu pjesnika“ Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac. Uz to, njegov roman 'San o Križaniću' izabran je među deset finalista Nagrade „Fran Galović“. Za ovaj roman Peričić je već dobio Nagradu „Vladimir Nazor“, najviše priznanje za umjetničko stvaralaštvo u RH. Varaždinski književnik već je četvrti put uvršten u finale „Galovića“: dosad mu je to uspjelo zbirkama priča „Ljubav, zlo i naopako“ (2014.), „Techno gost“ (2017.) i „Tijelo od snova“ (2018.). Ovogodišnja dodjela održat će se 4. studenoga na završnoj svečanosti 30. Galovićeve jeseni u Koprivnici.

Komentari