'naš doprinos'

Varaždinski komorni orkestar zaokružio još jednu sezonu

Objavljeno: 06.06.2023. 11:27

Zadnja izmjena: 06.06.2023. 11:32

Na posljednjem, petom koncertu svoje  29. sezone Varaždinski komorni orkestar nastupio je pod dirigentskom palicom maestra Ivana Huta, a kao solist na violi pridružio im se Krešimir Petar Pustički.

Na programu koncerta održanog prve lipanjske nedjelje u Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK-a našla su se djela domaćih i stranih skladatelja. Glazbeno je druženje započeto skladbom mladog skladatelja Gordana Tudora pod nazivom Lamento i boogie za gudački orkestar. Paul Hindemith, Benjamin Bitten, te na kraju koncerta Petar Iljič Čajkovski bili su izbor varaždinskih glazbenika i njihovih gostiju za kratki ljetni oproštaj od publike kojoj su već predstavili program nove sezone od pet novih glazbenih poslastica.

- Nadamo se da smo i ove sezone opravdali očekivanja naše vjerne publike i pretplatnika, jer iz koncerta u koncert trudili smo se dovesti u Varaždin renomirane goste-glazbenike, predstaviti djela koja još nisu bila ili nisu dugo bila izvođena u našem gradu, a svake sezone stavljamo i ljestvicu više u programu pa se nadamo se će i iduća sezona privući na naše koncerte još više ljubitelja glazbe, a posebice mladih za koje su ponovno osigurane besplatne ulaznice za sve naše koncerte, jer želimo dati i naš doprinos u glazbenom odgoju i razvoju mladih - istaknuli su u Varaždinskom komornom orkestru.

Komentari