Ne propustite

Varaždinski komorni orkestar u nedjelju ima koncert u kazalištu, nastupa i mlada flautistica

Objavljeno: 26.01.2024. 08:07

Zadnja izmjena: 26.01.2024. 08:07

Foto: Varaždinski komorni orkestar

Varaždinski komorni orkestar održat će u nedjelju, 28. siječnja, koncert u varaždinskom HNK s početkom u 19 i 30 sati.

Koncert će biti u Velikoj koncertnoj dvorani pod umjetničkim vodstvom Dunje Bontek. Solistica koncerta je Lucija Stilinović na flauti, a izvodit će: 4. simfoniju u F- duru (L. Sorkočević), Koncert za flautu i orkestar br. 7 u e-molu (F. Devienne) i 21. simforniju u A-duru (J. Haydn).

Naime, flautistica Lucija Stilinović (Zagreb, 1995.) aktivna je solistica, komorna i orkestralna glazbenica. Nakon Osnovne i srednje Glazbene škole u Varaždinu, završava Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi Renate Penezić, a diplomirala je i na Manhattan School of Music (New York, SAD) u klasi Roberta Langevina, solo flautista Njujorške filharmonije. U 2020. godini Lucija je dobitnica stipendije Njujorške filharmonije (The Elaine and Stephen Stamas New York Philharmonic Scholarship Fund).  

- Uz Veroniku Ćiković na harfi, Lucija je dio dua Eolian koji često nastupa na komornim festivalima u Hrvatskoj. Do sada je nastupila kao solistica sa Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom HRTa, Zagrebačkim solistima, Tamburaškim orkestrom HRTa, ansamblom Antiphonus, Acoustic Project Strings, Varaždinskim komornim orkestrom i orkestrom Zagrebačke filharmonije.  U sezoni 2022./23. Lucija svira Prvu (Tutti) flautu u Zagrebačkoj filharmoniji – ističu iz Varaždinskog komornog orkestra.

Komentari