doznajemo

Prvi turbo rotor u Varaždinu, drugi takav u Hrvatskoj, kreće u realizaciju. Leverić otkrio detalje

Podsjetimo, radi se o prvom turbo rotoru u Varaždinskoj županiji te drugom takvom u Republici Hrvatskoj, a trenutno je u proceduri javna nabava procijenjene vrijednosti 1,15 milijuna eura...
Objavljeno: 18.10.2023. 12:57

Zadnja izmjena: 18.10.2023. 16:01

Iz Hrvatskih cesta doznajemo kako je započela realizacija projekta rekonstrukcije raskrižja državnih cesta oznaka DC2 i DC35 s Ulicom Braće Radića u Varaždinu, odnosno kako su korak bliže izgradnji turbo rotora u Gojancu. Naime, u tijeku je postupak javne nabave za isti.

Podsjetimo, radi se o prvom turbo rotoru u Varaždinskoj županiji te drugom takvom u Republici Hrvatskoj, a trenutno je u proceduri javna nabava procijenjene vrijednosti 1,15 milijuna eura. Planirano trajanje ugovora je, dodaju iz Hrvatskih cesta, 180 dana, a planirani početak radova je u ožujku 2024. godine.

- Kao što je obećano, krenuli smo u realizaciju projekta rekonstrukcije ovog problematičnog raskrižja u Gojancu. Temeljna faza izgradnje kružnog toka odnosi se na zatvaranje privoza s ulice Braće Radića i izgradnju polovice kružnog raskrižja, pilikom čega će se semaforom regulirati promet, nakon čega slijedi izrada obilaznog pravca preko čvora Hraščica - rekao je član uprave Hrvatskih cesta zadužen za financije Alen Leverić.

Radovi izgradnje ovog prvog turbo kružnog toka u Varaždinskoj županiji obuhvatit će modernizaciju javne rasvjete primjenom LED tehnologije, prometnu opremu i signalizaciju, izmještanje i/ili zaštitu postojeće komunalne infrastrukture, zatvoreni sustav oborinske odvodnje te video nadzor.

Komentari