Dječji tjedan

Foto - Dječji vrtić Varaždin obilježio tjedan sporta pod nazivom 'Vježbajmo zajedno'

Objavljeno: 11.10.2023. 17:44

Zadnja izmjena: 11.10.2023. 18:24

U sklopu projekata Dječjeg tjedna, koji je održan od 2. do 6. listopada, na inicijativu vrtićke pedagoginje Sabine Horvat, obilježen je Tjedan sporta pod nazivom „Vježbajmo zajedno”.

Djeca i odgojiteljice svaki su dan u vrtiću ugostili jednog od troje afirmiranih sportaša i profesora: učiteljicu sportskog i rekreativnog plesa, voditeljicu latinsko-američkog, standardnog i drugih plesova Branku Bartol, zatim profesora kineziologije i nastavnika Tjelesne i zdrastvene kulture na varaždinskoj 2. Gimnaziji Alena Meljnjaka, te magistra kineziologije i fitness trenera Petra Zoreca.

Kada se govori o sportu u dječjem vrtiću, pri tome se ne misli na natjecanje i postizanje rezultata, već na rad usmjeren ka igri, učenju i zabavi pod stručnim vodstvom odgojiteljica. Kroz sportske aktivnosti djeca razvijaju motoričke vještine, koordinaciju, ravnotežu i snagu, dok istovremeno uče važne životne vještine poput suradnje, timskog rada, poštivanja pravila i tolerancije.

Svakodnevni rad je uključivao boravak na zraku uz provođenje raznih sportskih aktivnosti: nogometa, štafetnih igara, lovice, pokretnih igara s pjesmom, kratkih utrka u trčanju, i drugih. U Dječjem su tjednu djeca usavršila i svladala osnovne prirodne oblike kretanja te neke jednostavne elemente sportova uz prilagođen metodički pristup svakog od trenera. 

Komentari