posjet location managera

Varteks postaje kulisa za hollywoodske blockbustere?

Cilj posjeta je uspješnim profesionalcima iz filmske industrije pokazati arhitektonske i povijesne ljepote Varaždina, ali i ostale resurse koji bi ga mogli pretvoriti u jednu od zanimljivih hrvatskih filmskih lokacija...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.10.2022. 12:05

Zadnja izmjena: 12.10.2022. 12:07

U Varaždin su danas stigla tri poznata filmska location managera iz Velike Britanije, Njemačke i Kanade koji su osim obilaska grada imali i sastanak s varaždinskim gradonačelnikom.

Cilj posjeta je uspješnim profesionalcima iz filmske industrije, koji su u stalnoj potrazi za novim lokacijama, pokazati arhitektonske i povijesne ljepote Varaždina, ali i ostale resurse koji bi ga mogli pretvoriti u jednu od zanimljivih hrvatskih filmskih lokacija.

- Oni su odlučujući faktor za odabir lokacija gdje će se snimati određeni filmovi. Mi smo promovirali Filmski ured Varaždin i predstavili potencijale Varaždina i Varaždinske županije kao potencijalne destinacije za filmski turizam - rekao je Bosilj. Kako je otkrio, filmske location managere posebno zanima rijeka Drava, ali i Varteks kao 'potencijalna twilight zona' za isto takve filmove.

Jedan od organizatora ovoga posjeta bio je i Filmski ured Varaždin koji djeluje u sklopu POU Varaždin.

- Ja moram zahvaliti zagrebačkom Filmskom uredu koji su predložili dolazak location managera, odnosno naš Filmski ured se potrudio da ih zainteresiramo za dolazak u Varaždin. Oni su na putovanju kroz Hrvatsku, idu u Rijeku, Split i Dubrovnik i čast je da su se odlučili za Varaždin jer su ovi location manageri radili na najvećim svjetskim filmovima - rekla je Lana Velimirović Vukalović, ravnateljica POU Varaždin.

 

Komentari