impresivni primjerci vozila

Foto - Članovi Oldtimer kluba 'Međimurje' posjetili sajam u Tullnu

Osam tisuća oldtimer vozila – od bicikla, motocikla, automobila, traktora...
Objavljeno: 06.05.2024. 10:20

Zadnja izmjena: 06.05.2024. 10:20

Na otvorenom i u desetak hala velikog sajmenog prostora Oldtimer Messe Tulln i ove je godine privukao ogroman broj posjetitelja iz Europe, posebice iz Austrije, Njemačke, Italije.

Sajam u gradu na desnoj obali Dunava, poznatom po vrtovima, "oldtimer poslasticu", posjetilo je i četrdesetak članova Oldtimer kluba "Međimurje". U dva dana sajam posjeti tridesetak tisuća ljudi. Po procjeni, bilo je osam tisuća izložaka.

- Restauriranje bicikala, motocikala, automobila ili pak traktora je strast, to se nemre naplatiti - riječi su Daria, koji petu godinu slaže legendarnog francuza "Spačeka".

Na sajmu su posebno zanimljive istaknute cijene automobila. Rado bih vam taj "gušt" prepričao barem u dvije rečenice, ali ništa od te priče. Trebalo je u redu pričekati prodavatelja, ili jednostavno, što su mnogi i činili - produžili dalje. No, ta činjenica nimalo ne umanjuje užitak skitnje vremešnim izlošcima. Pa i ponuda dijelova bila je dobra. Cjenkalo se ali ne previše, kupovalo što doista treba.

- Od kad posjećujem sajmove, ne pamtim da sam kupil samo neku sitnicu i to ne kaj mi posebno treba, ali pa nekaj moraš - jada se Dario.

Ali isplatilo se vidjeti, družiti. Oldtimer klub "Međimurje" (četiristo pedeset članova) jedan je od najbrojnijih i najaktivnijih oldtimer klubova u Hrvatskoj. Na godinu organizira po dvije-tri stručne posjete sajmovima, učestvuju na mnogim manifestacijama i priredbama, promoviravši tehničku kulturu. Članovi kluba sudjeluju i na mnogim susretima sa sličnim klubovima i izvan granica Lijepe naše.

Komentari