Bili smo tamo

Foto – Geotehnički fakultet otvorio STEM centar opremljen 3D printerom i drugim uređajima

Objavljeno: 19.05.2023. 13:43

Zadnja izmjena: 19.05.2023. 13:49

Foto: Florijan Barešić

Danas je na Geotehničkom fakultetu održano otvorenje STEM centra za djecu i mlade, u kojem je izložena geološka zbirka eksponata te će se održavati edukativne radionice za učenike osnovnih i srednjih škola.

Cilj novootvorenog STEM centra je populariziranje ovog područja znanosti među učenicima raznih škola. Ovaj projekt vodi Hrvatsko društvo inženjera geotehnike u suradnji s Geotehničkim fakultetom te je financiran iz europskog socijalnog fonda. STEM projekt traje od 29. lipnja 2021. do 29. Lipnja 2023. Godine.

- S obzirom da je naš fakultet je u tehničkom i interdisciplinarnom području je nama STEM uvijek u fokusu. Mi smo ponudili svoje prostore i opremili smo ih na način da smo formirali jednu geološku zbirku s raznim eksponatima te je dio prostora je pretvoren u STEM praktikum. Opremljen je s 3D printerom, zračnim tunelom i drugim uređajima, zapravo sa svime onime što će potencijalno pomoći popularizirati ovo područje među djecom i mladima – rekao je dekan Hrvoje Meaški.

Nakon otvorenja STEM centra je održana edukativna radionica na kojoj su sudjelovali učenici osnovnih škola. Da je fakultet spreman za ovaj projekt potvrdila je i voditeljica STEM centra Jelena Loborec.

- Dio radionica već je odrađen sa stručnjacima koji su doprinijeli poboljšanju komunikacijskih vještina u radu s djecom, dok se drugi dio odnosio na posjete u drugim STEM centrima, udrugama i organizacijama koje provode edukaciju s djecom. Kroz te edukacije radili smo i na našim idejama, da bi sve skupa ispalo što bolje -  rekla je Loborec.

Komentari