UDVDR Ogranak Ivanec

Foto - Memorijal sjećanja na poginule hrvatske branitelje iz Jerovca i Tiglina, evo fotopresjeka

Objavljeno: 22.10.2023. 17:53

Zadnja izmjena: 22.10.2023. 19:20

Mjesni odbor Jerovec i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH (UDVDR) Ogranak Ivanec, u suradnji s HVIDR-om Ivanec, organizirali su 5. memorijal sjećanja na Josipa Solinu i Josipa Krtanjeka, preminule hrvatske branitelje iz Jerovca i Tiglina.

 Memorijal je počeo komemorativnim skupom na groblju u Kamenici, gdje su na njihova posljednja počivališta položeni cvjetni aranžmani i svijeće, kojem su nazočile obitelji pokojnika, potom izaslanik župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka i predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca Zdenko Đuras, izaslanica ministra hrvatskih branitelja i potpredsjednika Vlade RH Tome Medveda, Marijana Breški i drugi, priopćeno je iz UDVDR Ogranak Ivanec.

Kako je istaknuo Zdenko Đuras, vrijeme koje je pred nama, blagdani Svih svetih i Dan mrtvih, period je u kojem se prisjećamo naših najdražih, pa tako i preminulih Josipa Soline i Josipa Krtanjeka, kao i svih poginulih i umrlih hrvatskih branitelja, koji su, kao i pobjednički Domovinski rat, temelj hrvatske države.

U sportskom dijelu memorijala sudjelovalo je šest ekipa, a pobjednik je 4 MT, koji je u finalnoj utakmici svladao Bedenec s 2:1. Treća je ekipa Jerovca, a četvrto mjesto zauzeo je NK Trakošćan, navodi se u priopćenju.

Komentari