službeni posjet

Foto - Ministar zdravstva danas u Varaždinu povodom smanjenja lista čekanja, evo detalja

Objavljeno: 18.02.2024. 15:26

Zadnja izmjena: 18.02.2024. 15:29

Foto: Varaždinska županija

Ministar zdravstva Vili Beroš u Varaždinu: Opća bolnica Varaždin je pozitivan primjer učinka reformskih promjena i funkcioniranja bolničke zdravstvene zaštite s pacijentom u središtu.

Opću bolnicu Varaždin posjetio je ministar zdravstva Vili Beroš kako bi se ravnatelju i djelatnicima Opće bolnice zahvalio na uspješnom provođenju modela rada i daljnjeg smanjivanja listi čekanja.

- U tom vremenu iskorištenost CT uređaja porasla je od 10% do 13% te MR uređaja od 12% do 20%, dok su liste čekanja od kraja 2023. do sredine veljače 2024. godine dodatno značajno smanjene, recimo poput UZV-a srca u ŽB Čakovec za 40%. Uz reformske iskorake i ulaganja ove Vlade i zdravstvene administracije, navedene brojke ukazuju da je organizacija i upravljanje ključ svega - rekao je.

'Prvi put u plusu'

Župan Anđelko Stričak, osim smanjenja lista čekanja, naglasio je i sljedeće:

- Naime, nekoliko godina unazad, možda čak i desetak godina, prvi put su sve zdravstvene ustanove s područja Varaždinske županije 2023. godinu završile u plusu, a isto tako liste čekanja su sve kraće. Smatram da zdravstveni sustav na području Varaždinske županije dobro razvijamo, da funkcionira, da je dobar i siguran sam da će biti još bolji - zaključio je župan Stričak.

'Organizacija je ključ'

Kako su reorganizacijom postigli 'opipljive' rezultate u upravljanju listama čekanja, argumentirao je ravnatelj Damir Poljak.

 – U samo proteklih nekoliko mjeseci skratili smo čekanje na mamografiju za 55%, CT abdomena i zdjelice za 22% te UZV abdomena za 16%. Sve navedeno upućuje da je organizacija ključ svega. Možete imati sve potrebne uređaje, ljude, uvjete rada, ali to nije dovoljno, bez adekvatne organizacije, nema pomaka na bolje. Prema tome, pozdravljamo promjene koje se događaju u sustavu zdravstva – rekao je Poljak.

Komentari