pročitajte priču

FOTO: Razgovarali smo s čovjekom koji već danima spava ispred bivše Varteksove robne kuće

Ako ste ovih dana prolazili Korzom, sigurno ste zamijetili čovjeka kako spava ispred Varteksove robne kuće, a ako ste pogledali malo bolje, mogli ste vidjeti da mu je ruka u gipsu.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.03.2020. 10:19

Zadnja izmjena: 12.03.2020. 08:45

Ako ste ovih dana prolazili Korzom, sigurno ste zamijetili čovjeka kako spava ispred bivše Varteksove robne kuće, a ako ste pogledali malo bolje, mogli ste vidjeti da mu je ruka u gipsu.

Njegovo ime je Dragan Đaković i nije nepoznat Varaždincima jer je dugo vremena na Korzu svirao gitaru i preživljavao od sitniša koji su mu ostavljali građani i od socijalne pomoći. Završio je na cesti jer nije mogao platiti stanarinu. Da nevolja bude veća, rekao je kako su ga trojica mladića nedavno pretukla i opljačkala, zato je završio s rukom u gipsu. U utočištu za beskućnike ne može prespavati jer nije iz Varaždinske županije - rekao nam je. Ljudi mu prilaze i dobrovoljno mu kupuju hranu i daju novce, a mi se pitamo kako je moguće da čovjek već danima spava na cesti te smo stoga kontaktirali Centar za socijalnu skrb. Kako su nam rekli, policija je upravo kontaktirala Centar za socijalnu skrb Beli Manastir, pošto g. Đaković pripada navedenom Centru, a djelatnici bi već danas trebali doći u Varaždin gdje zatim skrbnik odlučuje što će s njim, pošto je on osoba lišena poslovne sposobnosti. 

Komentari