geotermalna elektrana

Foto - Stričak na svečanoj sjednici: 'Više se nećete zvati Mali Bukovec nego Hrvatski Kuvajt'

"Sigurno se pitate zbog čega sam ovdje u ime premijera? Mogu vam reći da bi ostali iznenađeni koliko smo puta razgovarali o Općini Mali Bukovec i o geotermalnoj elektrani", rekao je Stričak...
Objavljeno: 04.05.2023. 18:31

Zadnja izmjena: 04.05.2023. 18:39

Općina Mali Bukovec slavi 30. obljetnicu postojanja i Dane Općine, a povodom toga danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća, na kojoj su načelnik Darko Marković i župan Anđelko Stričak posebno naglasili benefite koje općini u budućnosti nosi geotermalna elektrana.

Svečanoj sjednici nazočio je i direktor Bukotermala d.o.o. Alen Požgaj, a župan Stričak kazao je kako o projektu redovito razgovara s premijerom, kao i potpredsjednikom Vlade Tomom Medvedom.

- Sigurno se pitate zbog čega sam ovdje u ime premijera? Mogu vam reći da bi ostali iznenađeni koliko smo puta razgovarali o Općini Mali Bukovec i o geotermalnoj elektrani. Ako će sve dobro teći, 2025. godine ćemo moći startati s njezinom izgradnjom. Znam da to zvuči dugo, ali to su optimistične procjene. Papirologija traje, treba ju ispoštivati, ali nakon toga sama izgradnja ići će puno brže. A kada to uz vašu, državnu i Božju pomoć ostvarimo, više se nećete zvati Mali Bukovec nego „hrvatski Kuvajt“ i ja vam to od svega srca želim – rekao je Stričak i zaradio aplauz.

Osigurano 18 hektara

Načelnik Darko Marković pobrojao je ulaganja u proteklih godinu dana od posljednje sjednice, a glede geotermalne energije istaknuo je:

- U zadnjih godinu dana pokrenuli smo ciljane izmjene prostornog plana kojim smo osigurali 18 hektara nove poduzetničke zone „Mali Bukovec 3“ za izgradnju geotermalne elektrane i svih popratnih sadržaja za iskorištenje geotermalne topline. Pokrenuli smo i izradu studije za izgradnju aglomeracije na temelju koje će se ishoditi građevinska dozvola za izgradnju sustava – rekao je.

Kako je bilo i tko je sve nazočio na svečanoj sjednici pogledajte ovdje:

Komentari