Prestižna nagrada

Foto - Varaždin dobitnik nagrade najboljeg velikog grada u Hrvatskoj za gospodarstvo

Objavljeno: 04.10.2023. 13:15

Zadnja izmjena: 04.10.2023. 13:21

Grad Varaždin je osvojio prestižnu nagradu u kategoriji za Najbolji veliki grad za gospodarstvo na ovogodišnjem izboru najboljih gradova u organizaciji Jutarnjeg lista, u suradnji s portalom Gradonačelnik.hr, Hanza medijom i  agencijom IPSOS.

Nagradu za Najbolji veliki grad za gospodarstvo je u Zagrebu danas preuzeo zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković. Svečanosti su prisustvovali i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković te ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić i ministar financija Marko Primorac.

Prilikom izbora najboljeg grada za gospodarstvo u obzir se uzimalo čak 14 pokazatelja. Grad Varaždin je bio prvi po prosječnom broju zaposlenih na svakih 1000 stanovnika u kategoriji velikih gradova te je bio u top 5 po prosječnom dohotku po stanovniku u kategoriji velikih gradova. Bio je najbolji i kada se gleda efikasnost gradske uprave, odnosno prosjek ukupnih prihoda Grada po zaposlenome u kategoriji velikih gradova, kao i po bruto plaći po zaposlenom u kategoriji velikih gradova. 

„Veliko mi je zadovoljstvo i privilegija u ime Grada Varaždina primiti ovu značajnu nagradu koja za nas predstavlja zahvalu i priznanje za sve što činimo kako bi grad koji se ponosi svojom poviješću i kulturom održali na liderskoj poziciji kako u gospodarstvu tako i u svim drugim područjima života i rada. Ova nagrada nam je potvrda da smo na pravom putu i zato svima koji su odlučivali o tome još jednom zahvaljujem - rekao je tom prilikom Marković.

Komentari