'drvo čuva grad'

Marković: 'Brinemo o zelenilu u gradu, posadit ćemo 1000 novih stabala'

Objavljeno: 03.04.2024. 08:59

Zadnja izmjena: 03.04.2024. 08:59

Foto: Arhiva

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković izvijestio je kako na jesen kreće sadnja preko 1000 komada stabala i grmlja te ozelenjavanje Ulice Ivana Milčetića, a glavna njegova poruka je 'Drvo čuva grad'

Tvrdi kako bivša gradska vlast nije vodila brigu o zelenilu u gradu. Kao primjere onog što sadašnja gradska vlast radi u tom pogledu, Marković je naveo projektiranje novih dječjih igrališta s više zelenila, očuvanje stabala u Cesarčevoj ulici i Kurelčevoj te kod POS naselja u Ulici Ivana Nepomuka Petrovića, a uz to u planu su i novi parkovi.

- Trenutno se razrađuju ideje za dva nova parka u našem gradu, u kvartovima u kojima prijašnja vlast kod njihovih razvoja nije vodila računa o osiguravanju dovoljnog zelenila za buduće stanovnike – naveo je Marković.

Dodao je kako će se zbog izgradnje nogostupa u ulici Dravska Poljana srušiti nekoliko stabala, ali će se posaditi i 28 stupastih trešanja i 7 stupastih gradova.

- Ne možemo uvijek očuvati svako stablo, na uštrb razvoja ostale infrastrukture. No uvijek ćemo se truditi očuvati sva stabla koja možemo, pogotovo ona stara, ali i osmišljavati nove zelene površine koje će naš grad činiti ugodnim i zdravim mjestom za život – poručio je.

Komentari