prijem

Foto - Župan nagradio učenike pobjednike Smotre dječjega kajkavskoga stvaralaštva

Objavljeno: 10.03.2022. 11:58

Zadnja izmjena: 10.03.2022. 11:58

U organizaciji Europskog talent centra Hrvatska - Centri izvrsnosti Varaždinske županije i Centra izvrsnosti za hrvatski jezik - osnovne škole nedavno su održani 2. Festival Ivan Kukuljević Sakcinski i 2. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva "Kaj je naša duša i naša popiefka".

Na natječaj je pristiglo 217 pjesničkih radova iz 21 osnovne škole s gotovo svih krajeva kajkavskoga govornog područja, a stručno povjerenstvo proglasilo je tri najbolja rada, pa je tako prvu nagradu osvojila učenica Jana Krušelj iz Osnovne škole Bedekovčina, drugu nagradu dobio je Vilim Pintarić iz Osnovne škole "Petar Zrinski", a treću nagradu osvojila je učenica Vanesa Šimunković iz Osnovne škole Gornji Mihaljevec.

Nagrađene učenike i njihove mentore primio je danas župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, a uz njega čestitke su uputili i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek i ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Vinko Filipović. 

- Između ostalog, kad su bitne obljetnice vezane uz stvaranje naše domovine, često znam naglasiti kako je bilo olakšanje na bojišnici kad su došli naši dečki i kad se čula riječ kaj, to je sigurno bilo tako. Moram ovom prilikom spomenuti svoje dvije najljepše pjesme Vu plavem trnaci i Suza za zagorske brege i želim da bude još puno takvih stvaralačkih radova. Čestitke svima na sudjelovanju, a posebno pobjednicima - rekao je župan.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek dodao je kako Varaždinska županija ispunjava i njeguje formulu Europske unije, odnosno potiče učenje nacionalnog jezika, barem jednog svjetskog jezika i jezika nacionalne manjine ili jezika susjedne zemlje.

Komentari