Dan dobrovoljnih darivatelja krvi

Foto - Župan Stričak priredio prijem za višestruke darivatelje krvi

Objavljeno: 25.10.2023. 18:05

Zadnja izmjena: 25.10.2023. 18:05

Foto: Varaždinska županija

U Županijskoj palači održan je tradicionalan prijem višestrukih darivatelja krvi s područja Varaždinske županije, a povodom Nacionalnog dana darivatelja krvi. 

Na njihovoj humanosti, nesebičnosti, plemenitosti i ljubavi prema čovjeku čestitao im je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

- Zahvaljujući razvijenoj empatiji, žitelji Varaždinske županije uvijek su bili i jesu spremni pomoći. Upravo vi, samozatajni darivatelji krvi, ste ti koji ste spremni pomoći, spremni odazvati se na poziv, akciju, a sigurno ni sami niste svjesni koliko ste života spasili. Da nije bilo vas, te dragocjene tekućine, krvi, mnogi danas ne bi bili s nama, mnogim obiteljima ne bi vratili osmijeh na lice. I zbog toga vam velika hvala – rekao je župan Stričak.

Riječi zahvale višestrukim darivateljima krvi uputila je i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske Ljubica Božić.

- Varaždinska županija već godinama je među najboljim županijama u Hrvatskoj kada se gleda broj dobrovoljnih darivatelja krvi. To nam samo govori da je kod naših građana urođena svijest o važnosti darivanja krvi, posebice iz razloga što se ona ne može proizvesti, a krv nam je itekako, uz struku i tehniku, potrebna u spašavanju nečijeg života – rekla je pročelnica Boži.

Komentari