19. Decanter World Wine Awards 2022.

Graševina 2020. iz vinarije deMar osvajač zlatne medalje na prestižnom natjecanju u Londonu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.07.2022. 14:32

Zadnja izmjena: 08.07.2022. 14:37

Na najprestižnijem svjetskom natjecanju - 19. Decanter World Wine Awards 2022. vinari iz Varaždinske županije osvojili su ukupno 38 medalja.

Prvi puta ove godine osvojena je i zlatna medalja koja je dodijeljena vinariji deMar za njihovu Graševinu 2020. Uz to, ukupno 14 vinara iz Varaždinske županije osvojilo je još 12 srebrnih i 25 brončanih medalja. Po broju medalja i priznanja druga je najuspješnija županija u Hrvatskoj, odmah iza Istarske.

Stoga su u Atriju Županijske palače prigodno predstavljeni nagrađeni vinari koji su i ove godine po pitanju kvalitete vina ljestvicu podigli na još višu razinu. Župan Anđelko Stričak čestitao je svima podsjetivši kako je Varaždinska županija s 38 osvojene medalje odmah iza Istarske.

- Da su naša vina kvalitetna to smo znali, ovo je sada i potvrda. Potvrda je to da se mogu mjeriti, ne samo s najboljim hrvatskim vinima nego i s najboljim svjetskim vinima. To je dodatan iskorak prema razvoju turizma, jer osim kulturnih i prirodnih ljepota, možemo im ponuditi i bogatu gastronomsku ponudu čemu svjedoče i ovogodišnja priznanja. Čestitam svima i vjerujem da ćemo iduće godine biti još bolji – zaključio je župan Stričak.

Nagrađena vina imaju 'Decanter 'naljepnicu kao garanciju kvalitete, a otisnuti su i  prigodni katalozi s detaljnim prikazom svih nagrađenih vina  i vinarija namijenjeni distribuciji turističkim uredima, smještajnim objektima i ugostiteljima, ali i za upoznavanje s karakteristikama svojstvenim za sorte i vina Varaždinske županije berbi 2018., 2019., 2020. i 2021.

Popis svih dobitnika pogledajte OVDJE.

Komentari