epidemiološka situacija sve bolja

Hoće li popuštanje mjera ići lokalno? Evo kako stoji Varaždinska županija

Moguće je i popuštanje mjera samo u onim dijelovima zemlje koji imaju bolje brojke pa bi Istrijani prvi mogli biti nagrađeni.

Dnevnik.hr

Objavljeno: 08.02.2021. 09:00

Zadnja izmjena: 08.02.2021. 09:01

Krajem ovog tjedna trebale bi biti poznate nove epidemiološke mjere, a u Stožeru još važu hoće li otvoriti teretane i dozvoliti otvaranje terasa ugostiteljskim objektima.

Prema najavama, moguće je i popuštanje mjera samo u onim dijelovima zemlje koji imaju bolje brojke pa bi Istrijani prvi mogli biti nagrađeni, prenosi Dnevnik.hr. Varaždinski župan Radimir Čačić rekao je da se ugostiteljski objekti najvjerojatnije neće otvoriti do kraja veljače. - Ako Nacionalni stožer odluči otvoriti teretane, kavu za van, terase, a mislim da je blizu takva odluka, mi ćemo ju poštivati - rekao je.

Podsjetimo, važeće epidemiološke mjere na snazi su do 15. veljače, a osim zabrane rada ugostiteljskih objekata, na snazi je zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 25 osoba na jednom mjestu, dok na privatnim okupljanjima i svečanostima može biti prisutno najviše 10 osoba iz najviše 2 različita kućanstva.

 

 

Komentari