potresna priča

Incident s dva Bull terijera u Đureku nije jedini: 'Trgali su mojeg maltezera, to je bio pokolj'

Nakon objave videa, u redakciju nam se javila gđa. Zdenka Vodušek koja je prije dva mjeseca, točnije, sredinom ožujka sa svojim psom proživjela gotovo sličan incident...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.06.2022. 08:30

Zadnja izmjena: 02.06.2022. 08:30

Foto: Luka Šalamun

Nakon što smo u subotu prenijeli vijest i video kako su u varaždinskom kvartu Đurek dva Bull terijera napala drugog psa pri čemu je ozlijeđena i njegova vlasnica, priča je odjeknula i u nacionalnim medijima.

Nakon objave videa, u redakciju nam se javila gđa. Zdenka Vodušek koja je prije dva mjeseca, točnije, sredinom ožujka sa svojim psom proživjela gotovo sličan incident, a svoju priču potkrepljuje i medicinskom dokumentacijom. Naime, kako nam je ispričala gđa. Vodušek, vlasnica i dva Bull terijera su do prije nekoliko mjeseci živjeli u njenoj zgradi, a incident se dogodio 18. ožujka na stubištu zgrade, kada se gđa. Vodušek penjala po stepenicama i u rukama nosila malog maltezera.

- Vlasnica i njezini psi su silazili po stepenicama. Jedan pas je skočio i zgrabio za rep mojeg maltezera i onda je nastala katastrofa, pokolj. Oni su njega trgali. Ja sam vrištala i vikala, nitko niti blizu nije došao. Ja sam ga uspjela iščupati i zadobila ozlijede na rukama. Ja sam dijabetičar i te rane na rukama mogle su biti opasne za moj život - ispričala je gđa. Vodušek.

'U rukama mi je mogao biti mali unuk'

Kako nam je rekla, suživot s navedena dva psa u zgradi bio je nemoguć.

- Ja sam vlasnici psa rekla da njezini psi nisu socijalizirani. Ljudi su bili zatočeni u zgradi, bilo ih je strah uopće izlaziti van. Vršili su nuždu po stubištu, a što je bitno, te životinje su bile same po cijele dane. Ja sam rekla da će se zlo ponovno dogoditi, no nitko nije reagirao. Mi smo kontaktirali sve institucije, od komunalnih redara do inspektorice koja uzima pse. Komunalni redari su mi rekli da oni nisu odgovorni za ono što se dogodilo na stubištu. U rukama je mogao biti moj mali unuk, pa ubili bi mi dijete - govori Vodušek.

Iako o podizanju tužbe ne razmišlja jer, kako kaže, "ne zanima je ničiji novac", stupila je u kontakt sa ženom koja je stradala prošle subote.

- Ja samo hoću da se ti psi smjeste kod nekoga tko će ih resocijalizirati da postanu životinje s kojima se može surađivati. Oni sada žive par zgrada dalje od nas i ja se bojim izaći van sa svojim psom, to su vam koljači - rekla nam je uznemirena žena. 

*Prije objave teksta kontaktirali smo vlasnicu Bull terijera, no do objave nismo dobili njezin odgovor. 

Komentari