Od jučer od 18 sati nije zabilježen ni jedan novi slučaj oboljenja koronavirusom. Tako ukupan broj oboljelih sada iznosi 30, ozdravilo je ukupno njih 7, a na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze se 22 osobe koje su trenutno općeg dobrog stanja.

Posljednja oboljela osoba je radi težih simptoma prebačena na liječenje u Kliniku za infektivne bolesti „Dr.Fran Mihaljević“ u Zagrebu.

Vezano za oboljele osobe za koje su jučer zaprimljene potvrde o zarazi koronavirusom još uvijek je u tijeku mapiranje kontakata od strane epidemiologa. -S obzirom da smo jučer prvi puta zaprimili oboljele s lokalnom transmisijom bolesti bez definiranog izvora zaraze, vjerujem da je svima jasno koliko je i više nego prije važno striktno se pridržavati svih uputa i preporuka koje svakodnevno čujete.– rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Do sada je u Varaždinskoj županiji testirano ukupno 485 osoba, a pod mjerom samoizolacije se nalazi 1825 osoba. U protekla 24 sata Policijska uprava Varaždinska zabilježila je jedan slučaj kršenja mjere samoizolacije. 

Komentari

06.04.2020. 12:43h Zadnja izmjena: 06.04.2020. 12:51