Ne propustite

Još se stignete prijaviti za državnu stipendiju u STEM područjima znanosti, evo kako

Objavljeno: 08.11.2023. 09:07

Zadnja izmjena: 08.11.2023. 09:11

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je raspisalo javni poziv za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2023./2024., u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. - 2026.,  studentima u redovitom statusu koji su upisani na visoka učilišta u Republici Hrvatskoj.

Državna stipendija isplaćuje se u devet mjesečnih rata u iznosu od 600 EUR (4.520,70 HRK) za STEM nastavničke studije te 300 EUR (2.260,35 HRK) za ostale STEM studije.

Za dodjelu državne stipendije mogu se prijaviti studenti koji ispunjavaju i sljedeće opće uvjete osim prethodno navedenih uvjeta u točkama I. i II.: 

  • koji prvi put upisuju prvu godinu studija na prijediplomskom, integriranom prijediplomskom i diplomskom i stručnom kratkom studiju 
  • koji prvi put upisuju prvu godinu studija na sveučilišnom diplomskom studiju i stručnom diplomskom studiju
  • koji prvi put upisuju višu godinu studija na prijediplomskom, integriranom prijediplomskom i diplomskom i stručnom kratkom studiju te na sveučilišnom diplomskom studiju i stručnom diplomskom studiju.

Državne stipendije dodjeljuju se prema odvojenim listama za STEM nastavničke studije i rang-listama prema razini i godini studija svih studenata koji su prijavljeni na javni poziv za ostvarivanje prava na dodjelu državnih stipendija u akademskoj godini za koju se dodjeljuju.

Prijave na Javni poziv za dodjeljivanje državnih STEM stipendija podnose se od utorka 24. listopada 2023. godine od 12.00 sati do utorka, 14. studenoga 2023. godine do 12.00 sati. Prijave s nepotpunom dokumentacijom, prijave koje ne budu podnesene u propisanome roku, kao i tiskane prijave poslane poštom, neće se razmatrati. 

Sve detalje natječaja možete vidjeti ovdje

Komentari