SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Kada se cijeli grad planira pokriti optičkom mrežom? Evo odgovora

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.09.2021. 09:09

Zadnja izmjena: 08.09.2021. 09:09

Gradski vijećnik Hrvoje Petrić na prošloj je sjednici Gradskog vijeća postavio pitanje vezano uz optičku mrežu u Varaždinu, odnosno zanimalo ga je kada se cijeli grad planira pokriti optičkom mrežoom.

Kako stoji u pisanom odgovoru koji je stigao iz Grada Varaždina, s projektom se nastavlja do kraja godine u četiri prigradska naselja: Kućan Marof, Gornji Kućan, Donji Kućan i Zbelava. Dosad se 107 kućanstava priključilo na optički internet preko tvrtke Eco Net.

Inače, do sada je Centar za kompetencije vodio brigu o EKI infrastrukturi, no očekuje se da će po odluci Gradskog vijeća doći do primopredaje CKOIE te da će time EKI infrastruktura preći u vlasništvo grada.

- Prema informacijama iz EcoNet-a, očekuje se još otprilike 30, 40 zainteresiranih građana jer je glavnina već spojena. U tijeku su dogovori i pregovori s vodećim tvrtkama koje se bave razvojem optičkih telekomunikacijskim mrežama te većim teleopraterima da se nastavi sa širenjem optičke mreže i uvođenjem širokopojasnog interneta u sve dijelove grada o čemu će gradski vijećnici kao i svi drugi biti izvješteni - napisano je u odgovoru. 

 

Komentari