dan darivanja knjiga

Knjižnica Kaznionice Lepoglava dobila 300-tinjak novih knjiga

Objavljeno: 15.02.2023. 09:01

Zadnja izmjena: 15.02.2023. 09:01

Inicijativu je pokrenula dječja spisateljica Amy Broadmoore 2012. godine, a po prvi put u obilježavanje Međunarodnog dana darivanja knjiga uključila se i Zaklada za prevenciju kriminaliteta "Sveti Mihael", čiji su članovi svojim donacijama obogatili fundus Kaznionice u Lepoglavi.

Zaklada za prevenciju kriminaliteta "Sveti Mihael" osnovana je Odlukom Županijske skupštine Varaždinske županije 19. studenog 2013. godine, a već na početku svog rada dobila je nagradu za najbolji projekt lokalne samouprave u području sigurnosti. Kako je naglasio upravitelj Kaznionice Dražen Posavec, knjižnica u lepoglavskoj Kaznionici kontinuirao obogaćuje svoj fond, a zatvorenici rado čitaju knjige.

- Od ideje do realizacije proteklo je samo nekoliko dana, jer smo prošloga tjedna na 40. sjednici Upravnog odbora raspravljali o aktivnostima za ovu godinu i "rodila" se ideja da upravo krenemo s našim godišnjim aktivnostima uz darivanje knjiga. Skupili smo 300-tinjak knjiga, a zahvaljujemo i Gradskoj knjižnici i čitaonici Metel Ožegović iz Varaždina što se priključila ovoj akciji - rekla je upraviteljica Zaklade Jelena Blaži.

Komentari