nino ivanuša

eTV - Šef ludbreškog SDP-a: Naš Dom zdravlja je 'slijepo crijevo'

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.05.2022. 10:41

Zadnja izmjena: 11.05.2022. 11:29

U eTV studiju danas smo razgovarali s predsjednikom gradske organizacije SDP-a Ludbreg Ninom Ivanušom koji će od sljedeće sjednice županijske skupštine biti ujedno i novi županijski vijećnik.

Ivanuša, zdravstveni djelatnik i vanjski suradnik Sveučilišta u Osijeku u eTV studiju objasnio je zašto Dom zdravlja u Ludbregu smtra 'slijepim crijevom' zdravstvene skrbi na području Grada.

- Dosadašnja i prijašnja županijska vlast u razvoj zdravstvenog sustava, pogotovo na području Grada Ludbrega, odnosno Doma zdravlja uložila je jako malo. Najveći problem koji nas muči je nedostatak pedijatra od odlaska prijašnje liječnice u mirovinu. Dom zdravlja osigurao je zamjenu u vidu liječnika koji su dolazili iz čakovečke bolnice, ali su oni dolazili samo na četiri sata, a to za područje na kojem ordinacija gravitira nije dovoljno - rekao je Ivanuša i dodao kako bi tijekom ove godine jedna liječnica trebala preuzeti ambulantu na puno radno vrijeme.

'Dobro surađujemo s Bilićem'

SDP je upravo u Ludbregu kroz najveći dio vremena ostvario najbolje rezultate, no onda je došlo do razlaza s Dubravkom Bilićem. Ipak, SDP i Bilićeva lista koalicijski su partneri u Gradskom vijeću i dobro surađuju, kaže Ivanuša.

- Razlaz SDP-a i Bilića je bila njegova osoba odluka. Suradnja članova stranke, ali i moja je i prije njegovog odlaska bila dobra i korektna, a i takva se nastavila i danas s obzirom da smo koalicijski partneri u vijeću. Razgovaramo, izmjenjujemo ideje, sve u interesu naših građana i kako bi njihov život bio bolji - rekao je Ivanuša. 

 

Komentari