položeni vijenci

Obilježena trideseta obljetnica osnivanja 104. brigade, župan Čačić odao počast poginulim pripadnicima

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.05.2021. 13:17

Zadnja izmjena: 08.05.2021. 13:42

Kod spomen obilježja poginulim braniteljima – pripadnicima 104. brigade Hrvatske vojske na varaždinskom Gradskom groblju, obilježena je  trideseta  obljetnica osnivanja brigade, a tom prilikom položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Uz izaslanika Predsjednika RH brigadnog generala Mladena Mikolčevića, saborskog zastupnika Anđelka Stričaka, ravnatelja Uprave za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć Ministarstva branitelja  Dinka Tandaru, predstavnike grada Varaždina te članove Udruge pripadnika 104. brigade kao i ostalih udruga branitelja počast te poštovanje poginulim pripadnicima brigade je odao i župan Varaždinske županije Radimir Čačić.

- Osobno jako dobro poznajem put 104. brigade od osnivanja pa sve do njihovih borbenih aktivnosti, istaknuli su se u oslobođenju Varaždina, a s njima sam bio i na području Zapadne Slavonije. Danas je i s nama  prisutan jedan broj ljudi koji su tada izravno sudjelovali u svim tim operacijama, a brojka od dvanaest tisuća ljudi  koji su prošli kroz ovu brigadu govori o velikom patriotizmu i domoljublju naših građana. U obrani suvereniteta Republike Hrvatske živote  je dalo trideset pripadnika brigade i njima odajemo trajnu zahvalnost i pijetet- rekao je župan Čačić.

 

Na minutu šutnje za poginule i preminule pripadnike 104. brigade pozvao je  stožerni brigadir u miru  Vjeran Rožić, dok je pukovnik u miru Ivan Rukljić, inače ratni zapovjednik brigade održao kraći govor.

Obilježavanje je završilo zajedničkom molitvom koju je predvodio velečasni Ivica Horvat.

Komentari