stanje sigurnosti

Održana prva sjednica Vijeća za prevenciju Varaždinske županije

Objavljeno: 23.03.2022. 18:19

Zadnja izmjena: 23.03.2022. 18:19

"Stanje sigurnosti na području Varaždinske županije i dalje je na zadovoljavajućoj razini" - rečeno je na održanoj prvoj sjednici Vijeća za prevenciju Varaždinske županije, a koju je vodila zamjenica župana Silvija Zagorec.

Glavne teme sjednice bile su osvrt na stanje sigurnosti na području PU varaždinske, kao i realizacija njenih preventivnih aktivnosti za 2021. godinu. Zamjenica Silvija Zagorec je rekla kako su za razvoj zajednice preduvjet sigurnost njenih građana i imovine. Druga važna točka sjednice Vijeća bila je održavanje Maturantike 2022. s ciljem sigurnosti mladih i razvijanja osjećaja zajednice koja brine.

- Vijeće je osnovano na inicijativu PU varaždinske još 2010. godine i drago mi je da stalnom razmjenom informacija, kao i koordinacijom i suradnjom resornih tijela i organizacija djelujemo preventivno, a sve kako bi se naši građani, ali i gosti koji dolaze u našu županiju osjećali sigurno. Samo na ovakav način možemo na vrijeme detektirati potencijalne probleme i preventivno ih riješiti - rekla je.

'Manje kaznenih djela, ali više prometnih nesreća'

Načelnik PU varaždinske Predrag Benčić dodao je kako se svi građani Varaždinske županije mogu osjećati sigurnima.

- Imamo pad broja kaznenih djela za 4% u odnosu na 2020. godinu, te su sva teška kaznena djela razriješena. Bilježimo i pad broja prekršaja iz područja javnog reda i mira, također za 4%. Što se tiče maloljetnih počinitelja kaznenih djela, i ovdje se uočava pad i to za 23%. Ono što zabrinjava i čime ćemo se u idućem razdoblju trebati baviti je negativan trend prometnih nesreća gdje nismo zadovoljni. U 2021. godini bilježimo porast ukupnog broja prometnih nesreća za 46%. Posebice zabrinjava porast broja prometnih nesreća s poginulom osobom za 175% - kaže Benčić.

Komentari