Dostavna vozila - OPREZ

U slijedećim danima policija odlučila posebno 'loviti' - taksiste i dostavljače

Objavljeno: 12.12.2023. 12:30

Zadnja izmjena: 12.12.2023. 12:30

Foto: ilustracija

S ciljem preveniranja i suzbijanja prekršaja u prometu te prometnih nesreća, od 12. do 17. prosinca 2023. policija će provoditi pojačane aktivnosti usmjerene ponajprije na vozače koji obavljaju dostavu te na vozače taksi vozila.

Iz policijske uprave varaždinske navode kako je u posljednje vrijeme primijećeno da veći broj vozača dostavnih vozila te taksi vozila učestalo i grubo krši prometne propise, čime izazivaju nezadovoljstvo ostalih sudionika u prometu te ugrožavaju sigurnost prometa na cestama.

S druge strane, u vrijeme adventa na ulicama, trgovima i drugim javnim mjestima održava se velik broj kulturnih, zabavnih i drugih adventskih priredbi na kojima se okuplja velik broj građana.

- U suradnji s predstavnicima jedinica lokalne, područne i regionalne samouprave u užim centrima gradova usmjerit će se posebna pažnja na prekršaje zaustavljanja i parkiranja vozila na prometnim trakama, kao i nepropisnog parkiranja i zaustavljanja vozila - navode iz policije.

Posebna pozornost usmjerit će se prema recidivistima za najteže prekršaje, kao i prema vozačima koji svojim neodgovornim ponašanjem u prometu na cesti i kršenjem prometnih propisa, izazivaju pozornost u javnosti (maloljetni vozači, upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, stvaranje suvišne buke i proklizavanje kotača na javnim mjestima i trgovima, nelegalne cestovne utrke, skrivanje registarske pločice na mopedu, motociklu i osobnom vozilu.)

Komentari