uručena uvjerenja

Varaždinski policijski službenici završili edukaciju u području taktičke medicine

Objavljeno: 10.01.2024. 13:24

Zadnja izmjena: 10.01.2024. 13:24

Foto: Policijska uprava varaždinska

Sveučilište Sjever tijekom protekle godine provelo je trodnevne tečajeve edukacije policijskih službenika u području taktičke medicine.

Edukacije su provedene uz potporu Varaždinske županije, a uvjerenja su po njihovom završetku uručena u Policijskoj upravi varaždinskoj. Policijski službenici osposobljeni su za provođenje osnovnih i naprednih postupaka održavanja života i zbrinjavanja unesrećenih osoba. Fokus ove edukacije je na specifičnim zahtjevima zbrinjavanja ozljeda na terenu, koji se razlikuju od tradicionalnih sustava civilne hitne medicinske službe.

- Živimo u izazovnim vremenima u kojima se trebamo brzo prilagođavati promjenama i situacijama, pa je i ova edukacija dokaz da je cjeloživotno obrazovanje imperativ - rekao je načelnik PU varaždinske Predrag Benčić.

Glavni cilj edukacije bio je smanjenje mogućnosti ozljeda te pružanje optimalne medicinske skrbi od mjesta intervencije do zdravstvene ustanove.

- Ova edukacija uspostavlja minimalni skup medicinskih kompetencija policijskih službenika i služi kao platforma za osiguravanje minimalnog znanja polaznika edukacije. Ključna uloga je pružiti relevantna znanja i vještine iz područja taktičke medicine, omogućujući policijskim službenicima učinkovito djelovanje u hitnim situacijama i smanjenje rizika od ozljeda - istaknula je pročelnica Odjela sestrinstva Sveučilišta Sjever Marijana Neuberg.

Uručenju su nazočili i zamjenik načelnika PU varaždinske Dalibor Božić, pročelnica Odsjeka za sestrinstvo Rosana Ribić te voditelj tečaja Zoran Žeželj.

Komentari