evo detalja

Foto - Posljednja sjednica Gradskog vijeća prije ljetne stanke u novoj dvorani, evo o čemu će se glasovati

Objavljeno: 06.06.2024. 14:05

Zadnja izmjena: 06.06.2024. 14:50

Devetu sjednicu Gradskog vijeća Grada Varaždina, koja će biti održana u Gradskoj vijećnici u utorak, 11. lipnja najavili su konferencijom za novinare gradonačelnik Neven Bosilj i predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki.

Kako su istaknuli, nakon dugo vremena gradsko vijeće vraća se u obnovljenu Gradsku vijećnicu, a osim potpuno novog dizajniranog prostora vijećnici će sjediti za okruglim stolom s mikrofonima te će sa svojih mjesta moći diskutirati i glasati. Isto tako, vijećnike čeka i novi digitaliziran sustav koji će olakšati glasanje i rasprave.

- Ukupno je 30 točaka od kojih su neke tehničke naravi, a neke iznimno važne za funkcioniranje grada. Na dnevnom redu je i informacija o provedbi sanacije odlagališta Brezje, gdje će gradonačelnik izvijestiti vijećnike o dinamici sanacije odlagališta i cjelokupnom napretku samog projekta. Isto tako, kao što smo najavili na dnevnom redu će se naći odluka o prodaji po povoljnijim uvjetima građevinskog zemljišta u Gornjem Kućanu kako bismo uistinu pomogli mladima koji se žele osamostaliti - rekao je Lukavečki.

'Sramotni prekršajni nalog'

Gradonačelnik Neven Bosilj u svojoj je najavi, uz opis novog konferencijskog sustava i načina elektroničkog glasanja u obnovljenoj dvorani za sjednice, rekao kako se nada da će ti noviteti "omogućiti ekspeditivnost i konstruktivnost u radu vijeća". Što se tiče proračuna, istaknuo je i kako će Grad Varaždin ukupno za dječje vrtiće iz proračuna izdvajati više od 7 milijuna eura i dodao:

- U gradskim vrtićima imamo 25 djece s posebnim potrebama, a prema državnom pedagoškom standardu ispada da bi trebalo svaku grupu gdje se nalazi takvo dijete smanjiti za 4 zdrava djeteta. Umjesto da nas potiču i pohvale, netko se "odlijepio" od stvarnosti i donosi odluku po kojoj bi mi trebali ili maknuti 25 djeteta s posebnom potrebama ili smanjiti za 100 broj upisane zdrave djece. Mi ćemo svakako uložiti žalbu i tjerat ćemo do kraja, upoznat ćemo sve medije i pravobraniteljicu za prava djece sa ovim sramotnim prekršajnim nalogom - rekao je Bosilj, između ostalog.

Komentari