donosimo detalje

Čistoća potpisala prvi kolektivni ugovor s radnicima: Veće plaće, više dana godišnjeg...

Objavljeno: 17.11.2023. 09:33

Zadnja izmjena: 17.11.2023. 09:33

Foto: Regionalni industrijski sindikat

Radnici varaždinske Čistoće, organizirani unutar Regionalnog industrijskog sindikata i Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske, potpisali su s upravom poduzeća dana prvi kolektivni ugovor u poduzeću na trajanje od 4 godine.

Kolektivnim ugovorom povećane su plaće, povećan je broj dana godišnjeg odmora, ugovoreni su iznosi neoporezivih naknada, potpora, jubilarnih naknada i otpremnina te su regulirane i druge stavke važne za radnike. Potpisivanje kolektivnog ugovora važna je vijest za sve radnike poduzeća, jer sada su prava radnika bila regulirana pravilnicima, dokumentima koje poslodavac samostalno donosi, a važno je i jer se radi o prvom sklopljenom kolektivnim ugovoru u poduzeću. Iz Regionalnog industrijskog sindikata poručili su kako su kroz kolektivno pregovaranje i članstvo u sindikatu radnici iskoristili svoje pravo da utječu na uvjete u kojima rade i da sudjeluju u donošenju odluka koje su važne za njihovu radnu i životnu svakodnevicu.

- Kolektivni ugovor u varaždinskoj Čistoći jedan je u nizu recentnih uspjeha radnika da organizirano poboljšaju svoja prava u ovom sektoru kojeg karakteriziraju teški uvjeti rada, manjak radnika i relativno niska primanja - stoji u objavi Regionalnog industrijskog sindikata. 

Komentari