svečana sjednica gradskog vijeća

FOTO: Najneobičniji Dan Grada ikad! Čehok i Plenković na video linku, laureati uživo

Grad Varaždin je povodom blagdana svetog Nikole – Dana Grada Varaždina održao svečanu sjednicu Gradskog vijeća, a u skladu s važećim epidemiološkim uvjetima ovogodišnja se sjednica održala u neuobičajenom formatu. 

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.12.2020. 12:43

Zadnja izmjena: 05.12.2020. 12:43

Foto: Luka Šalamun

Grad Varaždin je povodom blagdana svetog Nikole – Dana Grada Varaždina održao svečanu sjednicu Gradskog vijeća, a u skladu s važećim epidemiološkim uvjetima ovogodišnja se sjednica održala u neuobičajenom formatu. 

U Velikoj koncertnoj dvorani HNK okupili su se dobitnici javnih priznanja, dok su putem Zoom aplikacije bili uključeni gradonačelnik, zamjenici gradonačelnika, vijećnici Gradskog vijeća, pročelnici i članovi odbora, a uživo se uključio i predsjednik Vlade Andrej Plenković

Osvrnuvši se na protekli mandat, gradonačelnik Ivan Čehok u svojem je govoru rekao kako je sadašnja gradska vlast podigla razinu administrativnih kapaciteta smanjujući istodobno broj zaposlenih i čineći službe fleksibilnijim, dok su se, kako je naglasio, preskupi materijalni troškovi preusmjerili u poticanje gospodarstva i obrazovanja.

- Samo je ove godine izravnim gospodarskim subvencijama u gospodarstvo uloženo više nego u šest godine prije nego smo preuzeli upravljanje gradom - napomenuo je Čehok.  

Što se tiče investicija potpomognutih iz EU fondova, gradonačelnik je između ostalog spomenuo izgradnju postrojenja za gospodarenje otpadom, aglomeraciju, projekte izgradnje vrtića i škola, ali i gospodarske projekte te dodao kako se time Grad Varaždin svrstava na sam vrh po iznosu povučenih sredstava po glavi stanovnika.  Što se planova za budućnost tiče, Čehok je najavio kako će Varaždin biti prvi hrvatski grad potpuno pokriven s četiri infrastrukturne cjeline: optika, plin, vodovod i kanalizacija.

Plenković: "Mi smo uz vas"

Na sjednici je govorio i premijer Andrej Plenković te rekao kako je jasno da Varaždin i njegovi stanovnici unatoč krizi prouzročenoj pandemijom korona virusa nastoje biti okrenuti budućnosti te razvijati i očuvati Grad te kulturno i povijesno nasljeđe. Osvrnuo se i na situaciju u varaždinskoj bolnici. - Naš cilj je da budemo uz vas u situaciji kada je sjeverozapad Hrvatske najugroženiji dio zemlje. Želim zahvaliti medicinskom osoblju na predanom radu, a Vlada će u ponedjeljak donijeti odluku kojima će svim djelatnicima koji sudjeljuju u borbi protiv pandemije osigurati dodatak na plaću. 

Komentari