gradsko vijeće

Nedostatak kvoruma: Prekinuta još jedna maratonska sjednica

Objavljeno: 08.07.2022. 19:24

Zadnja izmjena: 08.07.2022. 19:24

Sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina, nakon gotovo devet sati trajanja, večeras oko 18 sati je prekinuta zbog nedostatka kvoruma.

Današnja sjednica Gradskog vijeća, na čijem dnevnom redu se nalaze ukupno 23 točke, započela je jutros u 9 sati, a zbog toga što broj prisutnih članova vijeća koji je potreban za odvijanje sjednice nije bio dovoljan, sjednica je prekinuta te će se nastaviti sutra u 9 sati. 

Naime, nakon objašnjenja točke 13, odnosno Prijedloga odluke o ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporbi za potrebe izgradnje rotora Motičnjak te na još dvije čestice, nakon zaključivanja rasprave, sjednicu su napustili vijećnici Nezavisne liste Ivana Čehoka te pritom zatražili predsjednicu Gradskog vijeća Zdravku Grđan da prebroji kvorum.

- Ne mogu vidjeti i gore i dolje i da odlazite. Doviđenja. Prije glasovanja svakako moramo utvrditi kvorum. Malo ćemo pričekati jer inače nemamo kvorum - rekla je te nakon 15-minutne stanke dodala:

- Nažalost mi nemamo više dovoljan broj prisutnih vijećnika te prema Poslovniku jedno od rješenja nam je prekid sjednice. Predlažem da sjednicu prekinemo te sazivam nastavak sjednice sutra, u subotu s početkom u 9 sati - zaključila je Grđan.

Komentari