sjednica

Sastanak župana u Varaždinu: Nije nemoguće da se zbog porasta cijena prijeđe na online nastavu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.08.2022. 14:43

Zadnja izmjena: 24.08.2022. 14:43

Predsjednik Hrvatske zajednice županija Danijel Marušić rekao je danas na sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija kako 'nije nemoguće da škole prijeđu na online nastavu zbog rasta cijena energenata'.

Marušić je odgovarajući na novinarska pitanja rekao kako su porast energenata osjetile ustanove u zdravstvu i školstvu, a neke su cijene energenata porasle 70 posto i više.

- S nadležnim ministrima imat ćemo sastanak o daljnjim mjerama, o ovoj krizi koja je svjetska. Ideja o online nastavi je vrlo zanimljiva jer smo tijekom koronakrize vidjeli da je školski sustav napravio veliki iskorak i tim ljudima treba čestitati na sposobnosti. Moguće je da se online nastavom riješe određeni problemi. Ideja je zanimljiva i nije nemoguća – rekao je Marušić.

Prema riječima župana Anđelka Stričaka, poseban naglasak na sastanku dalo se upravo ustanovama koje će znatno osjetiti porast cijena.

- Što se tiče Varaždinske županije, mogu naglasiti da smo zasad pripremili dovoljno svega, osim ako se ne dogodi nešto neočekivano i da će sve po meni viša manje teći normalno - rekao je Stričak.

 

Komentari