SJEDNICA VIJEĆA ''Postoji li mogućnost da Grad dodatno financijski pomogne NK Varaždinu?''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.06.2020. 15:46

Zadnja izmjena: 10.06.2020. 16:05

Foto: Dino Možek

Na aktualnom satu današnje sjednice Gradskog vijeća Vlado Sevšek iz Lige za Varaždin i Darko Detelj iz Reformista postavili su pitanje vezano uz financiranje sporta od strane Grada Varaždina s obzirom na korona krizu.

Konkrentnije, Sevšeka je zanimalo postoji li mogućnost da Grad Varaždin pomogne financijski NK Varaždinu s obzirom na posljednice koje su nastale korona krizom.  Detelj je pak postavio pitanje je li istina da je Grad preraspodijelio sredstva koja su bila namijenjena Zajednici sportskih udruga te taj novac dao za financiranje skulpture koja se treba postaviti u centru Grada. 

Prema riječima gradonačelnika Čehoka, istina je da je Grad napravio preraspodjelu sredstva, ali samo zato jer za vrijeme korone nije bilo sportskog pogona. - Dio tih novaca smo preraspodjelili u ostale svrha, a dio sredstava ćemo vratiti rebalansom proračuna - rekao je Čehok i dodao kako Grad Varaždin financira NK Varaždin s onoliko sredstva s koliko može te da je gornja granica određena.

- Svaki sport je jednako vrijedan ako postoje djeca koja se njima bave, uzrasne kategorije i treneri. Ne bi volio da gradonačelnik i gradsko vijeće odlučuju koji je sport bitniji - komentirao je Čehok.

- Bilo dobro da i Varaždinska županija napokon počne financirati sport - odgovorio je Detelju.

Komentari