program maturantike

Sljedeći tjedan počinje Maturantika, evo što je novo u ovogodišnjoj proslavi

Objavljeno: 18.05.2023. 15:30

Zadnja izmjena: 18.05.2023. 16:26

Danas je u Županijskoj palači održana najava programa ovogodišnje Maturantike koju su organizirali Varaždinska županija, Grad Varaždin te PU Varaždinska. Ova manifestacija održat će se sljedećeg tjedna od 24. do 26. svibnja.

Prema riječima zamjenice župana Varaždinske županije Silvije Zagorec će ovogodišnja Maturantika tradicionalno početi mimohodom te će se nakon toga birati najbolje odore. Drugi dan predviđen je kao sportski dan, dok će na treći dan točno u podne na Kapucinskom trgu maturanti zaplesati kadrilu te će se poslati poruku mira.

- Što bi posebno izdvojila je da će naši maturanti ove godine imati i svoju himnu "Maturantski marš" koju je uskladio bivši učenik Glazbene škole i maturant Prve gimnazije Varaždin Luka Kolenko. Vjerujem da će i u ovom kontekstu manifestacija biti posebna – otkrila je Zagorec.

Sva glavna događanja Maturantike odvijat će se u Parku mladih. Gradonačelnik Neven Bosilj najavio je da u slučaju kiše će se manifestacija moći preseliti u dvoranu Graberje.

- Želim poručiti svim maturantima da uživaju u ovim danima, slobodno i popijete, ali ne previše. Varaždi je siguran grad, pa molim da se pridržavamo regula reda i mira. Ja znam da se svi moramo zabaviti, ali sve mora imati svoju mjeru – poručio je Bosilj.

Komentari