U Gospodarskoj zoni Brezje će se izgraditi prometnica i odvodnja, a Gradu Varaždinu će Europska unija sufinancirati gotovo 10 milijuna kuna ( 9.966.443,33 kuna ) što je 52,4 posto od ukupnih sredstava, rečeno je danas na konferenciji za medije.

Prema riječima gradonačelnika Čehoka, ovim će se projektom stvoriti ''potpuna prometna, komunikacijska i kanalizacijska, odnosno komunalna infrastruktura za cijelo Brezje''. Kako je napomenuo, ova je druga velika gospodarska investicija u Varaždinu koja će se financirati iz EU fondova, a za Grad Varaždin bitna je iz nekoliko razloga: najprije, riječ je o gospodarskoj investiciji koja bitno podiže razinu komunalne opremljenosti i stvaranja gospodarske infrastrukture, a kako je  dalje rekao, ovo potvrđuje spremnost Grada i gradskih tvrtki da se u relativno kratkom vremenu prijavi projekt i ostvare sredstva. 

- Ono što je zapravo najbitnije, ova servisna cesta zapravo znači micanje bala i mi nju ni ne možemo napraviti bez micanja bala. Tu jasno građanima poručujemo da s ovim projektom i bale odlaze - rekao je Čehok i dodao kako je Grad praktički pred krajem rješavanja problema bala, no kako zbog složenosti procesa još ne izlaze van s detaljima. 

U cijeli projekt uključio se i Varkom koji će se uz Grad uključiti u sufinanciranje, a kako je rečeno na konferenciji za medije projekt će se provoditi kroz dvije godine. 

Komentari

22.01.2019. 10:23h Zadnja izmjena: 22.01.2019. 10:36