Donosimo detalje

U Hotelu Turist ove nedjelje predstavit će se učenici frizeri, kozmetičari...

Objavljeno: 07.02.2024. 08:29

Zadnja izmjena: 07.02.2024. 08:40

Foto: Arhiva

Manifestacija 'Čarobne ruke' je revija koju su organizirala Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin, a održat će se u Hotelu Turist 11. veljače s početkom u 16h.

Čarobne ruke revija je u kojoj aktivno sudjeluje 130 osoba. Sudjeluje 80 učenika iz tri srednje škole (Srednja strukovna škola Varaždin, Elektrostrojarska škola Varaždin te Srednja škola Arboretum Opeka Marčan), struke frizera, kozmetičara, modnih dizajnera, modnih tehničara, galanterista, cvječara, grafičara i medijskih tehničara. Osim njih, sudjeluje i 20 obrtnika istih struka te 23 mentora koji su pomagali djeci u izradi zamišljenih kreacija. Revija je zamišljena kako bi se promovirala obrtnička zanimanja te kako bi se djecu motiviralo i potaknulo na ostajanje u struci. Projekt je osmislila i vodi Lidija Pintarić, predsjednica sekcije frizera i ostalih djelatnosti za uljepšavanje, a podrška sudionicima je Plesni klub TAKT.

- Svi učenici trebaju podršku i poticaj ne samo naših škola nego i obrtnika, poslodavaca, dakle i šire društvene zajednice kako bi jednog dana postali dobri, odlični ili čak vrhunski majstori u svojemu zanatu i zanimanju. To će im pomoći da vjeruju u sebe i u svoje sposobnosti - navodi Lidija.

 

Komentari