međunarodni dan tolerancije

Učenici Elektrostrojarske škole osvojili nagradu na natječaju 'Oboji svijet', donosimo detalje

Objavljeno: 16.11.2023. 18:18

Zadnja izmjena: 16.11.2023. 18:19

Foto: Učenici Elektrostrojarske škole Varaždin

Kako se danas obilježava Međunarodni dan tolerancije, objavljeni su rezultati natječaja 'Oboji svijet' kojim se nastoji promicati inkluzija i tolerancija. Na natječaju je nagrađen i rad učenika Elektrostrojarske škole pod nazivom 'Budi cool! Oboji svijet bojama'.

Nagrađeni rad izradili su učenici 3.g razreda: Jakov Bastalec, Karlo Cecelja, Hana Grabar, Karlo Ljepava i Ivano Mavrek. Mentorica im je bila profesorica Viktorija Žunec. Nagrade za učenike su poklon bonovi u Školskoj knjizi. 

- Rad prenosi poruku da ja važno zajedništvo te da moramo 'krenuti svojim stopama' da učinimo zajednicu u kojoj živimo boljim mjestom. Isto tako, radom se želi osvjestiti ljude da se moramo osvrnuti oko sebe i odvojiti trenutak (sitnicu) koja drugome mnogo znači, bilo da je to topla riječ, hrana ili pomoć starijoj osobi. Osvještava da trebamo biti tolerantni jedni prema drugima te da fizički izgled nema veze s onim kakva je osoba zapravo - naveli su učenici te istaknuli kako rad poziva na zajedništvo i osvještava o tome kako je malo potrebno da svijet bude bolje mjesto.

Natječajem 'Oboji svijet' potiče se dječja kreativnost i umjetničko izražavanje u području stvaranja inkluzivne i prihvaćajuće školske klime te poštivanja i uvažavanja različitosti među grupama i pojedincima.  Ove godine, više od 700 učenika i učenica, uz mentorstvo 180 učiteljica i učitelja, sudjelovalo je u užem krugu natječaja s 274 umjetnička rada: video uradaka, stripova, fotografija, likovnih radova, autorskih priča i pjesama, školskih projekata. 

Nagrađeni rad učenika Elektrostrojarske škole možete pogledati u nastavku. 

 

Komentari