LISTU OBJAVIO VEČERNJI LIST

UZ BOK PREDSJEDNICI I JANICI KOSTELIĆ: Dvije žene iz naše županije našle se na listi 100 najmoćnijih

Večernji list je danas, na Međunarodni dan žena objavio svoju listu 100 najmoćnijh dama Hrvatske

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.03.2019. 08:38

Zadnja izmjena: 08.03.2019. 19:45

Večernji list je danas, na Međunarodni dan žena objavio svoju listu 100 najmoćnijh dama Hrvatske. Na Večernjakovoj listi svoje mjesto tako su pronašle dame iz svijeta politike, biznisa, znanosti, medija, kulture i scene, ali i internetske influencerice čije objave prate stotine tisuća žena.

Na toj listi našle su se i dvije žene iz Varaždinske županije

  •  Bernarda Cecelja, poduzetnica iz Varaždinskih Toplica koju je Večernji list opisao ovim riječima:

''Nije samo poduzetnica nego i inovatorica, s naslovom vitezice inovacije koji je zaradila u Bruxellesu, a njezin jastuk ''Pospanko'' nagrađen je Zlatnom kunom. Svoju tvrtku izgradila je od nule, a kao poduzetnica inspirirala je mnoge u Hrvatskoj''.

  • Blaženka Divjak, Ministrica znanosti i obrazovanja koju Večernji ovako opisuje:

Ministrica znanosti i obtazovanja koju je na tu funkciju doveo HNS nakon famoznog uskakanja u HDZ-ovu Vladu pokazala je u svom mandatu da itekako zna dobro balansirati između svih problema, afera i sukoba koji su iskočili u glomaznom obrazovnom sustavu koji treba temeljitu reformu. Mnogi se slažu da najbolje što HNS ima iako zapravo nije članica te stranke već nestranačka ministrica.

Spomenimo samo da su se na listi 100 najmoćnijih dama Hrvatske između ostalog našle i Kolinda Grabar Kitarović, Jadranka Sloković, Dalija Orešković, Sandra Švaljek, Janica Kostelić, Vjekoslava Huljić, Ella Dvornik, Matija Vujica...

 

 

Komentari