14 kongres

Varaždin prvi put domaćin kongresa tjesteničarstva i gastronomije CONPASTA

Objavljeno: 29.10.2023. 09:27

Zadnja izmjena: 29.10.2023. 09:27

Varaždin je domaćin ovogodišnjeg 14-og internacionalnog kongresa tjesteničarstva i gastronomije CONPASTA, koji će se održati 7. studenog 2023. u Kongresnoj dvorani hotela Turist. Visoki pokrovitelj je Varaždinska županija i župan Anđelko Stričak, a županijski pokrovitelji Turistička zajednica Varaždinske županije, Obrtnička komora Varaždinske županije te Gospodarska škola Varaždin.

Tema kongresa je; Tjestenina srce gastronomije. Ovaj 14.-ti kongres organizira Novinsko – nakladničko poduzeće Robinson iz Zagreba. Ove godine je zemlja partner Italija. Kongres se sastoji od stručnih predavanja, zatim od stručnih radionica s degustacijama jela od tjestenine (PASTA FESTA), a od strane hrvatskih i inozemnih kuhara. Oni će na work - shopovima predstavljati svoja nacionalna jela koja će besplatno degustirati sudionici kongresa. Iz Napulja dolazi ekipa od pet vrsnih kuhara iz škole "Ancel Keys" iz Castelnuovo Cilento (Campania) pa će sudionici moći kušati vrhunska jela talijanske tjesteničarske škole. Sva jela će se moći degustirati.

- Organizator je želio poseban naglasak dati i domaćim jelima s tjesteninom pa će sudionike svakako oduševiti stara jela iz Varaždinske i Koprivničko – križevačke županije! – ističe Stjepan Odobašić, direktor Novinske kuće Robinson iz Zagreba.

Udruga žena Vidovec će pripremiti tjestenine sa zeljem, izvorne maruševečke makarune će spravljati Udruga žena Maruša iz Maruševca, slijedi promocija tjestenine s kosanom masti i grandir marša od strane Udruge žena Preslica Sračinec, te lepoglavski, domaći rezanci s domaćim sirom i vrhnjem koje će pripremiti članice Udruge Lepoglavski pušlek iz Lepoglave.

Komentari