konferencija za medije

Varaždinska županija ''korona free'', no neke mjere će se ipak postrožiti

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.06.2020. 13:04

Zadnja izmjena: 24.06.2020. 13:07

Varaždinska županija posljednjih 50 dana ne bilježi ni jedan novi slučaj zaraze korona virusom, no kako poručuje načelnik stožera civilne zaštite Robert Vugrin, ne treba zanemariti činjenicu da se virus pojavljuje u ostatku Hrvatske, a što je još bitnije - u susjednim županijama.

Ispred županijskog stožera civilne zaštite Vugrin je još jednom upozorio na važnost pridržavanja mjera jer nam upravo one, kako je istaknuo, pomažu da zadržimo ovakvu zadovoljavajuću epidemiološku situaciju. Inače, u našoj županiji imamo tri osobe koje su pod mjerom samoizolacije, no ipak novost je ta da su u bolnici u Varaždinu i Varaždinskim Toplicama ukinute posjete bolesnicima, no pratnje na porodu za sada ostaju.

- Posjete se ukidaju osim u slučajevima teških i umirućih bolesnika gdje su moguće posjete. Točnije, moguća je posjeta jedne osobe u trajanju od pet minuta, a uz prethodni dogovor s liječnikom. Apeliram na sve pacijente da obavezno nose masku, a još je jedan novost da je izmještan trijažni šator broj 1 i on se sada nalazi između zgrada neurologije i laboratorija - rekao je ravnatelj Nenad Kudelić.  

Komentari