Varaždinska županija

Foto - Umirovljenici šetnjom od Pake do Čanjeva obilježili Dan djedova i baka

Objavljeno: 23.07.2023. 18:00

Zadnja izmjena: 23.07.2023. 18:09

Šetnjom od Pake do Čanjeva više od 70 umirovljenika iz Varaždinske županije obilježilo je Svjetski dan djedova i baka, kojeg je papa Franjo ustanovio lani, najavivši da će se taj dan obilježavati četvrte nedjelje u srpnju, koja se najviše približava blagdanu sv. Joakima i Ane, Isusovih djeda i bake.

Šetnji se pridružio i varaždinski župan Anđelko Stričak, koji je čestitao svim djedovima i bakama njihov dan, objavili su iz Varaždinske županije.

- Svako razdoblje života nosi svoje čari i radosti, pa tako i biti baka ili djed. Vjerujem da se svi rado prisjećamo svojih baka i djedova te njihovih životnih priča i poruka. Zahvaljujem se Jadranki Bahlen, županijskoj vijećnici ujedno i predsjednici Saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije na inicijativi i organizaciji današnje šetnje. Hvala i svima koji su danas s nama pješačili od Pake do Čanjeva te vam od srca čestitam Dan baka i djedova - rekao je župan. 

Po dolasku na utvrdu Čanjevo umirovljenike je dočekao i načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković, navodi se još u priopćenju.

Komentari