Mimohod povodom godišnjice

Foto - Varaždinske mažoretkinje obilježile 29. rođendan

Objavljeno: 27.08.2023. 18:01

Zadnja izmjena: 28.08.2023. 09:58

Varaždinske mažoretkinje obilježile su svoj 29. rođendan na jubilarnoj 20. Reviji mažoret timova prošle subote na Špancirfestu, okupivši na mimohodu mažoretkinje iz cijele Hrvatske. 

Varaždinom su tako špancirale i mimohodom se predstavile Našićke mažoretkinje Dora, Bjelovarske, Loborske, Klinčaselske, Stupničke, Pisarovinske, Karlovačke mažoretkinje, potom Klub mažoretkinja Sesvećanke iz Zagreba, Lošinjske mažoretkinje, i po prvi puta na Špancirfestu u Varaždinu jedinstvene Mažoretke Župe Dubrovačke.

Kako navode u današnjem priopćenju, uoči tog jubilarnog događanja, koje se svake godine održava pretposljednjeg dana ovoga festivala, Varaždinke su obišle posljednje počivalište svoga utemeljitelja i dugogodišnjeg predsjednika Anđelka Zorkovića, položivši cvijet i upalivši svijeću.

- Bez financijske pomoći grada i županije i nekolicine sponzora te podrške turističkog i koncertnog ureda grada, gradske javne vatrogasne postrojbe, prometne policije, naših Purgara i nekolicine sponzora, ne bismo mogli realizirati sve zamišljeno, stoga iskreno zahvaljujemo svima koji pomažu naš rad, a pogotovo roditeljima naših mažoretkinja – istaknula je voditeljica Varaždinskih mažoretkinja Anita Mikac Grabarić. Ujedno,  pozvala je djevojčice da s početkom nove obrazovne godine dođu pogledati treninge koji se održavaju u prostoru varaždinske I. Osnovne škole te se odluče postati dijelom varaždinske mažoret obitelji, ističe se u priopćenju.

Komentari